2010. 10. 27.

Sütőtökleves

Nem vagyok nagy barátja a krémleveseknek, de egy ilyen tökleves azért a kedvemre való.


Hozzávalók

  • 1 kisebb kanadai sütőtök
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1,5 liter csirkehúsleves
  • 1 narancs
  • 1 evőkanál narancsvirágvíz (elhagyható)
A tököt héjastól feldarabolom, kiszedem a magját (ebből remek pirított tökmag készíthető) és forró sütőben puhára sütöm. A vajon üvegesre pirítom a felaprított hagymát, rádobom a megsült tök húsát és felöntöm a húslevessel. A narancs reszelt héjával és levével, valamint a narancsvirágvízzel ízesítem. Ha szükséges még, akkor pürésítem. Melegen tálalom a levest Maci török rózsapogácsájával, aminek a tölteléke ez esetben nem feta, hanem füstölt sajt és chili.


Vegetáriánusok csirkehúsleves helyett zöldséglevessel is elkészíthetik.

5 megjegyzés:

  1. egyetértek, tényleg finom. márciusban Vietnámban jártam, ott minden 6-7 fogásos étkezés része volt. a narancs nekem új, de nem lehet rossz, legközelebb teszek bele:)

    VálaszTörlés
  2. Vietnám? Ez nagyon izgalmasan hangzik! :))

    VálaszTörlés
  3. csodálatos volt!
    íme egy kis íz ízelítő:)
    http://hu.fotoalbum.eu/zuzuka/a461795

    VálaszTörlés
  4. jajj, azt hittem lehet ide is linkelni...

    VálaszTörlés