Nálunk nem csak a zöldbabból, hanem a szárazbabból vagy a salátából (ennek még a szagát sem tudtam elviselni) főzött leves is tejjel készült.
Gyerekkoromban nem szerettem a zöldbablevest, most azonban szívesen készítem és eszem - nyáron kaporral.
Hozzávalók
- 50 dkg zöldbab
- 2-3 krumpli
- 2 evőkanál olaj
- 1 evőkanál liszt
- 1 kiskanál pirospaprika
- 1 evőkanál (házi) ételízesítő
- 1 liter tej
- 2-3 gerezd reszelt fokhagyma
- kapor (elmaradhat)
- víz
- néhány evőkanál fehérborecet
3 megjegyzés:
Hú, ma én ebédelnék nálad! :))
Imádom a zölbablevest, kaporral meg... Tudom, arra még várunk egy kicsit, de akkor is.
A zölbab a szívem egyik csücske! :))
Párom is ilyen ízekhez van szokva, nem úgy, mint én - nálunk a zöldbableves hagyományosan bezöldségelve készült, sohasem tejtermékkel... de ma már többféle változatban esszük.
:)))
Megjegyzés küldése