A kefta a darált húsból (általában bárány vagy marha) készülő ételek neve Marokkóban (máshol kofta, köfte, kifte, küfte, stb). A fűszerezett húsmassza vékony tésztába töltve a keftatekercs.
Hozzávalók 8 darabhoz
a tetejére:
Eredetileg jóval fűszeresebb, különösen a római kömény dominál, de én egy kicsit visszavettem a fűszerezésén (persze, ízlés szerint emelhetünk rajta).
1 evőkanál szmenen vagy olajon pároljuk meg a hagymaféléket, majd a húst is süssük néhány percig (amíg a színét elveszti), végül fűszerezzük. Hagyjuk kihűlni.
A réteslapokat vágjuk ketté, a szmennel vagy olajjal vékonyan kenjük meg őket és kettesével rakjuk egymásra. A fűszerezett húsmasszából tegyünk a rövidebb oldalukra egy evőkanálnyit, hajtsuk rá a tésztát - először felülről, majd a két hosszabbik oldalról is - végül tekerjük fel.
A tekercsek tetejét is kenjük meg szmennel vagy olajjal és szórjuk meg szezámmaggal. 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt aranyszínűre sülnek. Még forrón tálaljuk.