Hozzávalók
- 2 bögre rizs
- 5 bögre tej
- 8-10 evőkanál porcukor
- 5 dkg vaj
- 1 citrom vagy narancs reszelt héja
- 4 tojás
- a forma kikenéséhez kevés vaj és 1-2 evőkanál zsemlemorzsa
A rizst a tejben a cukor felével puhára főzöm, vigyázva, hogy le ne kapjon az alja. Belekeverem a vajat és a reszelt citromhéjat és kicsit hűlni hagyom. A maradék cukorral kikeverem a tojások sárgáját, a tojásfehérjéket kemény habbá verem. A rizsbe keverem a tojássárgás keveréket, majd beleforgatom a tojáshabot is.
Egy kapcsos tortaformát kivajazok, megszórom zsemlemorzsával és belesimítom a rizses masszát. Előmelegített sütöben 180 fokon fél órán át sütöm.
Tálra borítva csokimártással, lekvárral vagy egyszerűen porcukorral megszórva tálalom.
11 megjegyzés:
Imádom a rizsfelfújtat, házi málnaszörppel az igazi. Tetszik a dolog, hogy tortaformában sütötted, legközelebb én is így készítem el.
Még sosem csináltam rizsfelfújtat...ha tudnám, hogy ilyen gyönyörű lesz, mint a Tiéd, és persze finom, mert az látszik a képről....akkor azonnal megsütném!:-)
Vagy inkább meglátogatlak:-))
Mindenesetre vittem a receptet, köszönöm!
Nagyon jól néz ki, egy kis rumot tennék még bele :).
Mekkora tortaformában sütötted?
Zsanett
Azonnal megcsinálom így én is.Eddig ugyanis az enyém nem volt soha ilyen guszta kinézetű. Nem tudom miért.De ez valami csodásra sikeredett.Köszi a receptet.
Jaj, de guszta! :)
Pénteken még nekem is rizsfelfújt volt a terv, de időközben "átalakult". :) Most, hogy így láttam nálad, úgy érzem, hogy még a 7vége előtt muszály lesz elkészítenem! Hidegen is szeretem, reggelire is marad(hat)...
Katicamanó, málnaszörppel sem lehet rossz...:)
Latsia, gyere! :))
Zsanett, a normál 26 cm-esben.
Anikó, egy titka van, nem szabad kiszárítani.
Felhőlány, én is inkább hidegen szeretem! :)
Ez a nekem való!
Nagyon szép magas, az enyém mindig olyan vékonyka. Narancshéjjal ki fogom próbálni. Én is hidegen szeretem.
Megjegyzés küldése