Ez a gabonamentes kenyér a pillanatnyi kedvencem, már sokszor megsütöttem.
A recept
Elena Amsterdam remek honlapjáról való:
Hozzávalók
- 1 és 1/2 csésze mandulaliszt (blansírozott)
- 3/4 csésze nyílgyökérpor vagy tápiókakeményítő (esetleg kukoricakeményítő)
- 1/4 csésze őrölt aranylenmag vagy lenmag
- 1/2 teáskanál só (kelta vagy himalaya)
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna
- 4 tojás
- 1 teáskanál méz vagy agavészirup
- 1 teáskanál almaecet
- 1/4 csésze durvára vágott dió
- 1/4 csésze mogyoró durvára vágva
- 1/2 csésze durvára vágott pisztáca
- 1/4 csésze tökmag
- 1/4 csésze napraforgómag
- 1/4 csésze szezámmag
Keverjük össze egy nagyobb tálban a mandulalisztet, a keményítőt, sót és szódabikarbónát. Egy másik tálban verjük fel a tojásokat, adjuk hozzá a mézet és az ecetet, majd adjuk a száraz hozzávalókhoz.
A masszát öntsük egy kizsírozott vagy szilikonformába.
Előmelegített sütőben 175 fokon (légkeveréses sütőnél 160 fokon) 30-35 percig - tűpróbáig süssük.
Tipp: A kenyérszeleteket megpirítva még intenzívebb a magvak aromája.