Hozzávalók
- 1 liter házilag készült joghurt vagy bolti joghurt
- 1 maréknyi zöldfűszer (ízlés és lehetőség szerint, lehet vegyesen is)
- 1-2 gerezd reszelt fokhagyma (elhagyható)
- só
A joghurtot lecsepegtetjük egy szűrő segítségével, amit szükség szerint kibélelünk egy muszlin- vagy molinodarabbal (esetleg textilpelenkával).
Krémsajthoz elég fél nap csepegtetés, ekkor kb. 35 dkg sajtot kapunk. Keményebb sajthoz 1-2 nap szükséges és kevesebb sajt lesz a végeredmény.
Az összevágott zöldfűszereket és ízlés szerinti sót keverünk a sajthoz.
6 megjegyzés:
Meseszép! Érdemes minél zsírosabb tejjel próbálkozni vagy lehet mondjuk másfelessel is?
Köszi! :) Szerintem a zsírosabb jobb, de kipróbálhatod a másfelest is.
Bolti joghurtból már készítettem én is krémsajtot, de az előző bejegyzésed olvastakor eldöntöttem, hogy kipróbálom egészen a tejtől. Nem messze tőlem árulnak házi tejet, szerintem abból lesz az igazi... :))
Nagyon szépek a képek is! :))
hűű ez de jól néz ki... ki is próbálom :-)
Eddig a piacon vettem a kész, egyébként nagyon-nagyon finom joghurtot, de az ára ( 580 Ft/ liter) sokkal magasabb mint egy liter tejé, megcsinálom ezt a házit :)
Igen, próbáljátok ki! :))
Megjegyzés küldése