Tunéziában járva a brikkel, ezzel a töltött malsuqa tésztával (leginkább a phyllotésztára hasonlít) biztosan találkozunk. Leggyakoribb a háromszögletű változata, de lehet félkör vagy helyes kis tekercs is (Fatima ujja). Alakjánál csak tölteléke változatosabb. A legnagyobb meglepetést kétségkívül a tojásos okozhatja, különösen utcán fogyasztva, ebben a tojássárgája ugyanis lágy marad, mókás pillanatokat szerezve a csak szemlélődőknek. Tölthetik még tonhallal, hússal, krumplival vagy ezek keverékével is. Most a kedvenc krumplisváltozatomat készítettem el.
Hozzávalók
1 csomag 8 lapos réteslap
50 dkg krumpli
a fej hagyma
1 csokor petrezselyem
só
bors
a sütéshez olaj
A meghámozott és kockára vágott krumplit sós vízben megfőztem, leszűrtem és jól lecsepegtettem. Áttörtem, hozáadtam a nagyon finomra vágott (reszelhetjük is) hagymát, a felaprított petrezselyemzöldet és a fűszereket. Tehetünk a töltelékbe feldarabolt olajbogyót vagy egy kevés harissát is.
A réteslapot hosszában harmadára hajtottam, a végére tettem egy kanálnyi tölteléket
Bő, forró olajban aranyszínűre sütötem (gyorsan megsül!) és alaposan lecsöpögtettem. Az elmaradhatatlan citromszelettel azonnal tálaltam, bár szerintem hidegen sem rossz.
8 megjegyzés:
Milyen nagyon egyszerű - és biztos finom is!
Vááá..jajj de jó. Mióta keresek már jó brikk receptet. Én beleszerettem Tunéziában :) Biztos, hogy ki fogom próbálni :) Köszi a receptet :) Nekem még a petrezselymes-tojásos verzió is nagyon ízlett.
Hú,de guszta! Ki kéne próbálnom...
Nagyon nagyon nagyon köszönöm!!! Eddigi 4 tunéziai utam alatt mindig ettem, de valami nagy kópéságon törtem az agyam és eszembe nem jutott volna réteslapot használni :D + bevallom a nevét sem tudtam :)
Megvan a holnapi kajánk!!! :D
(Amikor mi ettük a krumplit és a tojást keverték össze :) )
Annamrie, finom! :)
Araniel, szerintem, minden verziója finom! :)
Szemirámisz, tedd azt! :)
Livi, nem lesz pont ugyanolyan réteslappal, de majdnem tökéletes. Csak a hangulat hiányzik hozzá...
Megjegyzés küldése