Most egy kicsit eltávolodunk Isztambultól (de még visszatérünk), Nigella sült báránya következik.
Ritkán tudok szert tenni bárányhúsra, de most a Meraat felé vitt az utam, és - többek között - egy báránycombbal távoztam.
Ritkán tudok szert tenni bárányhúsra, de most a Meraat felé vitt az utam, és - többek között - egy báránycombbal távoztam.
Hozzávalók
- 1 kg báránycomb (de megsüthetjük az egészet is)
- 2 evőkanál olaj
- 2-3 fej hagyma
- 6-8 gerezd fokhagyma
- só
- 1,5 bögre víz
Az olajon körbe pirítottam a combot, sóztam, mellé dobtam az elnegyedelt hagymákat és a fokhagymagerezdeket. Vizet löttyintettem alá és 180 fokos sütőben, lefedve omlósra sütöttem a húst (2,5-3 óra).
Sütőben sült krumplival, sajttal, paradicsomsalátával ettük. Csak melegen jó!
1 megjegyzés:
Legközelebb bárányhoz jutok, én is elkészítem.
Megjegyzés küldése