Ma kissé divatjamúltnak tűnhetnek a kompótok, de nem csak a beteglátogatások tipikus ételei, mert amellett, hogy finomak, még a kissé fonnyadásnak indult gyümölcs is felhasználható hozzájuk. Most én is a már kissé bágyatag almákat használtam fel hozzá.
Hozzávalók
- alma
- méz vagy cukor
- víz
- egész fahéj
- egész szegfűszeg
- citromszeletek
Az almákat meghámoztam, kimagoztam és kockákra vágtam. Annyi vízben, amennyi bőven ellepte a fűszerekkel együtt puhára főztem a gyümölcsöt. Amennyiben mézet használunk célszerűbb a végén hozzáadni.
Melegen vagy hidegen is fogyasztható a levével együtt (természetesen a darabos fűszereket előtte távolítsuk el).
2 megjegyzés:
Lehet, hogy egyszerű,de én nagyon szeretem. Az előző Lucás bejegyzésedet már nagyon vártam, jó volt olvasni. Megboldogult nagyanyám nagyon tartotta a Luca-napi szokásokat.
Jó is az almakompót! Sajnos a Luca-napi szokások már kihalófélben vannak, sok helyen már teljesen eltűntek...
Megjegyzés küldése