Hajnalonként zuzmarás fák sorfala között ereszkedem le a hegyről. Az állandósult, gomolygó köddel együtt - a fényviszonyoktól függően - hol mesebeli a hangulat, hol egy horrorfilmben érzem magam. Délutánra sincs sok változás, hiányzik a napfény. A magam módján várom a tavaszt: egy meleg krumplisalátával.
Az éppen aktuális kedvenceimet sorakoztattam fel benne, a pirított törökmogyoró olajat, a kaprot és a kirmizi bibert (török csilipehely keveréket).
Hozzávalók személyenként
- 3 kisebb héjában főtt, falatnyi darabokra vágott krumpli (maradék is lehet)
- 2 evőkanál pirított törökmogyoró olaj (vagy egyéb tetszés szerinti olaj vagy akár kacsazsír is)
- 1 zöldhagyma a zöld részével együtt felkarikázva
- csipetnyi csilipehely és/vagy friss csili ízlés szerint
- só
- frissen őrölt színesbors
- maréknyi friss kaporzöld
Az olajon futtassuk meg a krumplidarabokat és a zöldhagymát, akár kicsit le is piríthatjuk. Fűszerezzük és a friss kaporral megszórva még melegen együk meg. Garantáltan jobb kedvre derülünk...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése