Hosszú évekig messzi tájakról ábrándoztam. Mára már elfogadtam Simone Weil gondolatát: "Meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk."A Börzsöny lábánál bújik meg kis palóc falum.Itt van az én Provence-om. Palócprovence...

2011. 01. 05.

Kosztos


Szomszédasszonyom "fogadta örökbe" ezt a fájós lábú, gazdátlan macsekot, de hozzánk is betér néha egy-egy falatra és a közeli boltos is gondol rá. Így ma már nem állnak ki a bordái, hanem egészen macskaformája van.

8 megjegyzés:

Monika írta...

Nagyon szép cicus!!!!Ugyanolyan a színe,formája,mint a mienknek.:)

Szemi írta...

Szép cicus! És igen, a miénk is ilyen, csak még kisebb kiadásban. :))

Notburga írta...

Hát mindenkinek egyforma macskája van? ;-))
Mintha csak a mi Peti cicánk lenne...

duende írta...

Nagyon helyes macsek! :)

Én is kosztoltatok 2 cicát, a piactéren szoktak flangálni. De most beköltöztettem őket a könyvtár alá, mert annak van egy fél méteres kiugró része, egészen földközelben, így nem esik be alá az eső, hó. Minden nap viszem Kókusz maradékát, meg szárazat. Vannak tálkáik, és vittem le két dobozt is, jól kibélelve régi pulcsikkal. Az egyik most is benne alszik - látom az ablakból. Nevet is kaptak, mert mindiga könyvtárat őrzik. Az alvó Szókratész,a másik, a csavargóbb pedig Diogenész. Mert először lencsemaradékot vittem. :))
Már az egész piac ismeri és eteti őket, tök édesek.

Zsiri írta...

Nem mindenkinek, de vannak hasonlóságok, nekünk a Duende-féle fehér Kókusz klónunk van :) Plusz szeptember óta egy vörös kis rozsdás is, Miu :) Amúgy tényleg helyes cirmos :)

Palócprovence írta...

:)))

Névtelen írta...

Tisztelettel es szeretettel udvozlom Onoket, es nagyon boldogan olvastam, hogy ilyen sok joszivu, segitokesz ember el ott, akik orokbe fogadtak a CICAT.
Aldas legyen Onokon, es boldog 2011!
N. Gyongyi

Annás írta...

Nagyon szép cica! Jól kezdődött neki az új év :)Nekem is egy január elején, -10 fokban befogadott cicum van, idén lesz 11 éve, hogy velünk lakik :)