Még Isztambulból hoztam magammal a gránátalmaszirupot (egyébként itthon is kapható), amit most a hagymalekvárhoz is használtam. A hagymalekvár egyszerre édes és savanykás. Számtalan receptje van, az enyémben az édességét a hagyma édességén kívül nádcukor adja, a savanykás ízt pedig a gránátalmaszirup mellett a citromos balzsamecet.
Hozzávalók
- 4-5 fej lilahagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- só
- bors
- 1 evőkanál (vagy ízlés szerint) nádcukor (vagy méz)
- 2 evőkanál gránátalmaszirup
- 2-3 evőkanál citromos (vagy sima) balzsamecet
A félfőre vágott és felkarikázott, megsózott hagymát az olajon takaréklángon megpároltam. (Figyeljünk arra, hogy tényleg csak párolódjon, ne süljön!) A már majdnem puha hagymára került a gránátalmaszirup és a balzsamecet, amivel lekvár állagúra sűrítettem, végül borsoztam.
Hűtőben néhány napig eláll, de tiszta, jól záródó kis üvegben ki is gőzölhetjük.
1 megjegyzés:
Sehr lecker! Wenn ich Grantapfelsaft kaufe, probiere ich das aus .
Liebe Grüsse aus Wien
Megjegyzés küldése