Hozzávalók
- 5 dkg darált mák
- 5 dkg darált dió
- 5 dkg zabpehelyliszt
- 10 dkg vaj
- 10 dkg étcsokoládé (80 %-os)
- 5 evőkanál cukor vagy ennek megfelelő egyéb édesítőszer (vagy ízlés szerint)
- 2 tojás
- 30 dkg magozott meggy - szezonon kívül fagyasztott vagy alaposan lecsepegtetett befőtt
Ha fagyasztott meggyet használunk, hagyjuk felengedni. A vajat a csokival együtt olvasszuk meg, majd kicsit hűtsük, keverjük el benne a tojásokat, végül adjuk hozzá a meggyet is. A többi hozzávalót keverjük össze, forgassuk bele a csokis keveréket.
A masszát adagoljuk a muffintepsibe és180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig (kb 20 perc) süssük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése