Hosszú évekig messzi tájakról ábrándoztam. Mára már elfogadtam Simone Weil gondolatát: "Meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk."A Börzsöny lábánál bújik meg kis palóc falum.Itt van az én Provence-om. Palócprovence...

2012. 05. 08.

Fűszeres húsragu

A fűszeres húsragu remek kiindulási alap számtalan ételhez, legyen az töltött zöldség, rakottas vagy akár csak feltét tésztára. A fűszerezés megváltoztatásával az étel jellege is megváltozik.



Hozzávalók
  • 50 dkg darált sertéshús
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 fej hagyma finomra vágva
  • 3 gerezd reszelt fokhagyma
  • 1 kis doboz konzerv hámozott paradicsom
  • 1 evőkanál saslik fűszerkeverék (őrölt pirospaprika, curry, kurkuma, koriander, köménymag, fekete köménymag, chili, édeskömény, curry levél, őrölt feketebors, kakukkfű, mustárpor keveréke)
Az olajon pároljuk meg a hagymaféléket, majd a darált húst hozzáadva pirítsuk addig, amíg a hús kifehéredik. Fűszerezzük, tegyük bele a hámozott paradicsomot is. Fedő alatt pároljuk, a végén a fedőt levéve süssük zsírjára.