A fűszeres húsragu remek kiindulási alap számtalan ételhez, legyen az töltött zöldség, rakottas vagy akár csak feltét tésztára. A fűszerezés megváltoztatásával az étel jellege is megváltozik.
Hozzávalók
- 50 dkg darált sertéshús
- 2 evőkanál olaj
- 2 fej hagyma finomra vágva
- 3 gerezd reszelt fokhagyma
- 1 kis doboz konzerv hámozott paradicsom
- só
- 1 evőkanál saslik fűszerkeverék (őrölt pirospaprika, curry, kurkuma, koriander, köménymag, fekete köménymag, chili, édeskömény, curry levél, őrölt feketebors, kakukkfű, mustárpor keveréke)
Az olajon pároljuk meg a hagymaféléket, majd a darált húst hozzáadva pirítsuk addig, amíg a hús kifehéredik. Fűszerezzük, tegyük bele a hámozott paradicsomot is. Fedő alatt pároljuk, a végén a fedőt levéve süssük zsírjára.
1 megjegyzés:
Köszi! :)
Megjegyzés küldése