Hosszú évekig messzi tájakról ábrándoztam. Mára már elfogadtam Simone Weil gondolatát: "Meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk."A Börzsöny lábánál bújik meg kis palóc falum.Itt van az én Provence-om. Palócprovence...

2012. 05. 13.

Zöldhagymás krumpli

Újkrumpliból finomabb, de elkészíthető öreg krumpliból is.


Hozzávalók

  • 1 kg krumpli
  • 2-3 evőkanál (olíva)olaj
  • 4 zöldhagyma zöldje
  • bors
  • chilipehely - elhagyható

A meghámozott (az újkrumplit elég csak alaposan megmosni vagy dörzsiszivaccsal átdörzsölni) és felkockázott krumplit kevergessük 1-2 percig az olajon, sózzuk, majd pici vizet öntve alá (az újkrumpli alól el is maradhat, mert elég magas a nedvességtartalma) fedő alatt pároljuk puhára. Adjuk hozzá az apróra vágott zöldhagyma zöldjét (a fehér részt máshoz felhasználhatjuk), borsozzuk és chilipehellyel megszórva tálaljuk.

Akár főfogás is lehet némi zöldsalátával...


2 megjegyzés:

Katus írta...

Gyorsan kimentem a kertbe pár újhagymáért. S már készül is a köret. Kösz. :)

Palócprovence írta...

:)