A munka legnagyobb részét a sütő végzi el, nekünk csak az omlósra sült húst kell élvezni. Persze, ne feledkezzünk el a fűszeres pecsenyezsírról sem, ami jóféle kenyérre kenve szintén remek fogás.
Hozzávalók
- 1,5 kg oldalas
- 3 evőkanál zsír
- 8-10 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- köménymag
- 1 bögre víz
A feldarabolt oldalast a zsírral és a fűszerekkel együtt tűzálló tálba teszem, felöntöm a vízzel. 180 fokos sütőben lefedve 2 órán át sütöm, a végén - ha még szükséges - fedetlenül sütöm egy kicsit, hogy megpiruljon.
Alacsonyabb hőfokon is készíthetjük, akkor természetesen tovább kell sütni.
4 megjegyzés:
Éppen tegnap sütöttem (mára is maradt belőle), nyammm!!
Istenien néz ni:) Máris gondolkodom rajta, el kellene készítenem:) Úgyis mindig bajban vagyok, mit főzzek...
Míg tart az ősz, érdemes kipróbálni azt a változatot, hogy a feldarabolt oldalast sózzuk, bedörzsöljük ötfűszer-keverékkel (szecsuáni bors, szegfűszeg, fahéj, csillagánizs, édeskömény), majd elhelyezzük a tepsiben. Magozott, felezett szilvát teszünk a hézagokba és a tetejére. 160 fokon sütöm, 3/4 órán át fóliával fedve, majd félórát kitakarva.
PO, köszi az ötletet! :)
Megjegyzés küldése