Az eredeti recept sima
főtt krumpliból indul ki, de nálam a maradék petrezselymes
krumpli landolt a tésztában. Maradék petrezselymes krumpli híján
a kiflik hajtogatása előtt kenjük meg a tésztát finomra vágott
petrezselyemmel (medvehagymával, kakukkfűvel, stb.) elkevert
vajjal.
Hozzávalók 24 darabhoz
- 30 dkg főtt, áttört (petrezselymes) burgonya
- 5 dkg vaj
- 2 tojás sárgája
- só
- 35 dkg liszt
- 1 dl tej
- 2 dkg elmorzsolt élesztő
a tetejére
- a maradék tojásfehérje vagy egy elhabart tojás
- köménymag vagy szezámmag (vagy tetszés szerinti mag)
A tészta hozzávalóit
dolgozzuk össze, majd letakarva pihentessük fél órát. Osszuk
ketté, mindkettőt nyújtsuk vékony, kör alakra. Vágjuk 12-12
cikkre, a szélesebb felükből indulva tekerjünk kifliket. Kenjük
meg őket tojással és szórjuk meg valamilyen maggal.
180 fokra előmelegített
sütőben süssük aranybarnára.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése