Felváltva nyitogattam a konyhaszekrény és a hűtő ajtaját valamilyen süteményhez valót keresve, de meg kellett állapítanom, hogy nincs semmi. Se liszt, se cukor, se tej, se vaj, de még tojás se. Akkor a semmiből sütök, gurultam méregbe. Összeszedtem mindent, amit találtam - ez a muffin született belőle.
Hozzávalók 12 darabhoz
- 80 g szőlőmagolaj (vagy egyéb olaj)
- 80 g datolyacukor (normál cukor is lehet)
- 3 kicsit beszáradt tojásfehérje a hűtőből (persze frissel az igazi)
- 3 evőkanál lefőzött erős kávé
- 80 g finomra darált mandula (lehet dió vagy mogyoró is, de akár mák is)
- 1 mokkáskanál sütőpor
- 3 púpozott teáskanál kakaópor
- 8-10 naspolya a fáról (vagy egyéb puha gyümölcs)
Nyomjuk ki a már tökéletesen érett naspolya belsejét a héjából. Passzírozzuk át a gyümölcshúst egy tésztaszűrőn, így a magok fent akadnak. Verjük fel a tojásfehérjét habbá, felezzük el a tojáshabot. Az egyik adag habot óvatosan forgassuk össze a naspolyával.
A többi száraz hozzávalót keverjük össze, adjuk hozzá a nedves hozzávalókat, végül a másik adag tojáshabot is. A tésztamasszából tegyünk 2-2 evőkanálnyit a muffintepsi mélyedéseibe, majd 180 fokon süssük 15 percig.
A kihűlt muffinok tetejére kanalazzuk rá a naspolyahabot és már ehetjük is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése