Ez az én receptváltozatom az elefántkönnycsepp süteményre. A formáját és a banánt megtartottam az eredeti verzióból, a pudingos tölteléket azonban kókuszkrémre változtattam és a tésztáját is egy könnyen hajlíthatóra cseréltem.
Hozzávalók
a tésztához
- 3 tojásfehérje
- 6 tojássárgája
- 70 g cukor
- 50 g finomliszt
- 20 g átszitált (holland) kakaópor
- 1 mokkáskanál citromlé
a töltelékhez
- 250 g mascarpone
- 200 ml cocomas kókuszkrém
- porcukor ízlés szerint
- 2 db banán héj nélkül
a tetejére
A tojássárgák biztosítják a tészta rugalmasságát, hogy törés nélkül lehessen hajlítani. Tehát egy tojásfehérjére 2 tojásságája. Verjük fel habbá a fehérjéket, közben keverjük bele a citromlevet is. A tojásságáját keverjük fehéredésig a cukorral. Óvatosan forgassuk bele a tojáshabot és a kakaóval elkevert lisztet.
Simítsuk a masszát egy 24x36 cm-es tepsibe és 180 fokra előmelegített sütőben süssük 7-8 percig (ne süssük túl!). Borítsuk ki egy porcukorral megszórt tiszta konyharuhára. Hosszában hajtsuk félbe egy sodrófát bele helyezve, így hagyjuk kihűlni.
A mascarponéhoz keverjünk ízlés szerinti mennyiségű porcukrot. Verjük habbá a kókuszkrémet és forgassuk a mascarponéhoz. Kenjük a krémet a kihűlt és kihajtott tésztára, a sodrófa helyére pedig tegyük a banánokat. Hajtsuk össze a tésztát könnycsepp formára. A tetejét vonjuk be az olvasztott étcsokoládéval. A csokiréteg dermedése után szeletelhető.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése