Őszintén szólva, a tehéntejből készült mozzarella eléggé ízetlen, ezért nem árt neki némi fűszerezés.
Hozzávalók
Tippek:
- 2 zacskó mini mozzarellagolyó
- néhány gerezd fokhagyma
- 1 rozmaringág
- 1 teáskanál rózsabors
- az üveg feltöltéséhez olaj (lehetőleg olíva)
A levétől lecsöpögtetett mozzarellát a fűszerekkel együtt rétegezzük egy üvegbe, öntsünk rá annyi olajat, hogy teljesen ellepje a hozzávalókat. Finoman ütögessük meg az üveget, hogy a levegőbuborékok távozzanak, zárjuk le és néhány napig érleljük hűtőszekrényben. Tálaláskor sózzuk.
Tippek:
- A megmaradt fűszeres olajat más ételhez elhasználhatjuk.
- Nem csak mozzarellából, de házi joghurtsajtból is elkészíthető.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése