Hosszú évekig messzi tájakról ábrándoztam. Mára már elfogadtam Simone Weil gondolatát: "Meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk."A Börzsöny lábánál bújik meg kis palóc falum.Itt van az én Provence-om. Palócprovence...

2012. 04. 19.

Almás-diós salátaboglárka

Idén kicsit megkésve, de az elmúlt napok esőinek hála, teljes pompájában van a salátaboglárka. Itt az idő, hogy készüljön is belőle valami - az egyszerűbb változat helyett most almával és dióval.


Hozzávalók

  • 4 maroknyi  salátaboglárka -levél
  • 2 alma
  • 1 maroknyi dió
  • néhány citromfűlevél
az öntethez:
  • 1 evőkanál méz
  • 3 evőkanál citromos balzsamecet
  • 4 evőkanál szőlőmagolaj
  • bors


A (száraz) leveleket osszuk el tányérokra, tegyük rá az almaszeleteket, szórjuk meg a dióval, végül locsoljuk meg az összekevert öntettel. Azonnal tálaljuk.

2 megjegyzés:

mági írta...

Egyszerűen táplálót, lehet a szlogenje az ily remek éteknek.

Palócprovence írta...

:)