Hosszú évekig messzi tájakról ábrándoztam. Mára már elfogadtam Simone Weil gondolatát: "Meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk."A Börzsöny lábánál bújik meg kis palóc falum.Itt van az én Provence-om. Palócprovence...

2011. 08. 18.

Bakancslista


Po, a Pásztortűz blog írója talált meg a bakancslista játékkal: Mi az az 5 gasztroélmény amit feltétlenül meg kell élned, mielőtt feldobod a bakancsot?

Így ír róla: 
"Ez nem egy gasztro-díj, inkább egy játék. Mi az az 5 gasztro-élmény amit feltétlenül meg kell élned, mielőtt eltávozol e világból?
Ez a fantázia játékáról szól, hogy megosszuk egymással az általunk kihagyhatatlan élménynek vélt dolgokat.
Az eredeti ötlet egy angol utazási bloggertől való, aki a BBC hasonló felmérése alapján indította el a körkérdését írótársai között. Mi az az 5 kihagyhatatlan gasztroélmény, amit még meg kell élnem, mielőtt feldobom a bakancsot. Ezért is hívjuk bankancslistának!
Végeredményeként egy igen gazdag és tanulságos, 1600 bejegyzéses lista született , ami híven tükrözte az angol gasztro-társadalom álmait.
Szeretném, ha mi, magyarok (vagy külföldön élő de magyarul blogoló társaink) is összeállítanánk a mi közös bakancslistánkat."

Hát, akkor lássuk:

  1. Egy marokkói vacsora Marrakeshben.
  2. Egy leves (vagy akár több) megkóstolása a bangkoki úszó piacon.
  3. Az igazi masa harinából készült tortilla kipróbálása Mexikóban. (A masa harina meszes vízben előfőzött, megszárított, ledarált kukoricából készült liszt.)
  4. Egy tháli (indiai ebéd), természetesen csakis Gudzsarátban.
  5. Dél-Kínában egy "dimszumpalota" meglátogatása, és a lehető legtöbb dim szum (a spanyol tapas kínai megfelelője) megkóstolása.
Szóval, úgy tűnik, örökké fogok élni...


Akiknek szeretném továbbadni a stafétát:


Játékszabályok:

Minden egyes megszólított gasztroblogger csak 5 élményt sorolhat fel. 
Ne számolj hatig, hanem a te számolásod tartson pontosan 5-ig!!!
A gasztro-bakancslistán lehet:
Speciális étel, étterem, alapanyag, elkészítési mód - tehát olyan, amit már ismersz, vagy még nem ismersz, de kihagyhatatlannak tartod.
Ha mások számára ismeretlen lehet a fogalom, vagy meghatározás, akkor megköszönnénk egy rövid magyarázatot is, vagy linket is.

Ezt kell tenned:
  1. Másold le ezt a kis képet az oldaladra.
  2. Saját blogodon jelentess meg egy posztot a gasztro bakancslistáról, a játékfelhívás szövegével, szabályával és a képpel.
  3. Add át a stafétát és nevezz meg 5 másik gasztrobloggert és értesítsd őket.
  4. Értesítsd e-mailben a megjelent posztról magnes.dora@gmail.com címen a játék meghirdetőjét, hogy az összesítést publikálhassa.




5 megjegyzés:

PO írta...

Tényleg örökké :-)

Palócprovence írta...

:D

duende írta...

Köszönöm szépen. A listám kissé hasonlatos a tiédhez. :)) De ezt tudjuk már régóta, hogy igen hasonló az ízlésünk. :)

"saját levében" írta...

Köszi szépen. Afféle utolsó vacsora hangulatom lett hirtelen. :)

Palócprovence írta...

Nem is tudom, mitől?! :))