Ez az egyszerűen és gyorsan elkészíthető keksz remek rágcsálnivaló, de mini szendvicsalapként is megállja a helyét.
Recept: Elena Amsterdam
Hozzávalók
- 1 és 3/4 csésze mandulaliszt (blansírozott)
- 1/2 teáskanál só (ha lehet kelta vagy himalaya)
- 2 evőkanál friss rozmaring apróra vágva
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 tojás
A sütőt melegítsük elő 160 fokra. Közben a tojást keverjük el az olajjal, majd adjuk a fűszerezett mandulaliszthez. Az összedolgozott tésztát nyújtsuk vékonyra két sütőpapír között. (Ha ropogós kekszet szeretnénk, akkor nagyon vékonyra nyújtsuk!)
Vágjuk fel a sütőpapíron és papírral együtt tegyük sütőlapra. 175 fokon (légkeveréses sütőben 160 fokon) 12-15 percig süssük.
2 megjegyzés:
Mi az a mandulaliszt? És pláne blansírozva?
Himalájáról sót honnan is veszünk?
Kiváncsi vagyok,
üdv. Zsuzsa
A mandulaliszt a mandula lisztté őrölve, ami lehet egyszerűen nagyon finomra darált mandula vagy előzőleg sajtolással zsírtalanított (pl. Healthy Gourmet) és utána őrölve. A blansírozott azt jelenti, hogy eltávolították a belső barna maghéját, tehát nem a héjas mandulát őrölték meg.
A himalaya só több ásványi- és nyomelemet tartalmat, mint az egyszerű konyhasó.
Mindkettő kapható áruházláncokban, bioboltokban, webáruházakban, szóval nagyon sok helyen.
Megjegyzés küldése