
2009. 06. 30.
Grillezett sajtsaláta
Eredetileg ez a saláta kecskesajttal készülne, azonban éppen nem volt itthon kecskesajt, ezért paneert grilleztem hozzá. A salátakeverék minél többféle "zöldből" áll, annál jobb.

Hozzávalók
- 20 dkg salátakeverék
- 30 dkg grillezhető sajt
- 5 dkg dió
- 5 dkg olívabogyó
- 6 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 2 evőkanál almaborecet
- 1 kiskanál magos francia mustár
- só
- bors
- bagett
Címkék:
francia konyha,
Joanne Harris,
saláta,
szabadtűzön,
vegetáriánus
Málnás tortácskák
Rajongok a málnáért! Na, nem szedni, enni. A boldogasszony csipkéjének is nevezett, a rózsafélék családjába tartozó növényt senkinek sem kell bemutatni. Szerintem az egyik legpazarabb gyümölcs a gyümölcskosárkák töltéséhez is.

A recept Nigellától származik, de némiképpen átalakítottam. Bár a tésztakosárkákhoz én is kakaót használtam (remekül illik a fehér krémhez és a rubin színű málnához), ez nyugodtan elhagyható, ha valaki nem fogyasztja, de ekkor a liszt mennyiségét ennyivel meg kell emelni. (Esetleg karobporral is kipróbálható.)
Hozzávalók
a tésztához:
- 17,5 dkg finomliszt
- 5 dkg cukor
- 1 evőkanál kakaópor
- csipetnyi só
- 12,5 dkg hideg vaj
- 2 evőkanál jéghideg víz
- 25 dkg mascarpone
- 1 dl tejszín
- 1-2 evőkanál porcukor ízlés szerint
- 10 dkg fehércsoki
- 30 dkg málna
A tésztát nyújtsuk ki és a formáknál kicsit nagyobbra szaggassuk ki, majd béleljük ki a formácskákat. Tegyük ismét a hűtőbe őket egy kicsit, addig melegítsük elő a sütőt 180 fokra. 10-15 perc alatt sülnek meg a tésztakosárkák. A hűtés és a kis méret miatt nem szükséges a vaksütés alkalmazása.
A töltelékhez olvasszuk meg (vízgőz fölött) a fehércsokit és hagyjuk langyosra hűlni. Addig lazítsuk fel a mascarponét a tejszínnel, keverjük ki a porcukorral, majd forgassuk bele a csokit is.
A kihűlt kosárkákat töltsük meg a krémmel és rakosgassuk rá a málnát. Mennyei!

Címkék:
Nigella Lawson,
sütemény,
vegetáriánus
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)