Mostanában teljesen rákattantam a thai ételekre. Ez az ananászos rizs még a válogatós családomnak is bejött...
Hozzávalók
1 friss ananász
2 evőkanál olaj
2 gerezd reszelt fokhagyma
15 dkg tisztított garnéla
15 dkg sonka (esetleg bacon)
5 dkg kukorica
5 dkg zöldborsó
1 kisebb piros kaliforniai paprika (vagy kápia paprika) felkockázva
1 piros chili (elhagyható)
1 kiskanál friss reszelt gyömbér
25 dkg főtt rizs (lehetőleg jázmin)
2 evőkanál szójaszósz
1 kisebb maréknyi kesudió
Lehetőleg friss ananászt válasszunk, a konzervnek teljesen más íze van, még a natúr lében tartósítottnak is. Hosszában vágjuk félbe az ananászt és szedjük ki a húsát, majd kockázzuk fel. Amennyiben az ananász héjában akarjuk tálalni a rizst, akkor vigyázzunk, hogy ne sértsük meg a héjat, maradjon egy kevés gyümölcshús rajta.
Egy serpenyőben (ha van wokkunk, akkor természetesen abban) forrósítjuk fel az olajat, keverjük el a reszelt fokhagymával, adjuk hozzá a rákot, sonkát, a zöldségeket és a gyömbért. Kevergetve süssük néhány percig, amíg a rákok rózsaszínre változnak. Locsoljuk meg a szójaszósszal, tegyük bele a rizst és az ananászt, forrósítsuk jól át. Szórjuk meg a kesudióval.
4 megjegyzés:
Nagyon ötletes a tálalás, és kép alapján nagyon guszta. Mostanában kezdek csak rájönni, hogy a sós ételekhez is lehet finom a gyümölcs. Talán ezt a receptet én is kipróbálom.:)
Ez nagyon jól néz ki. Garnéla nélkül is lehet készíteni?
Hú de jól néz ki! Én annyira nem vagyok a keleti konyha híve, nem szeretem az ízeket. De ezt a tálalást nézve, bizony Isten, hogy megkóstolnám!
Köszönöm! :)
Sofia, természetesen garnéla nélkül is elkészíthető.
Megjegyzés küldése