Bár a rántott krumpli mindig finom, azért újkrumpliból az igazi. Gyorsabban is elkészül, hiszen az újkrumplit nem kell előfőzni.
Hozzávalók
- nagyobb méretű újkrumplik
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
- só
- a sütéshez olaj
A panírozása és a sütése a szokásos módon történik. Hagyományosan nagyobb, felszeletelt krumpliból készül, de akár a kisebb, egészben hagyott parázskrumpliból is kipróbálhatjuk.
Eredetileg köret, de valamilyen friss salátával és mártogatóval főételnek is tökéletes. Kisebb adagban előételként is adhatjuk.
10 megjegyzés:
Nagyon szeretem. Már pár napja gondolkodom, hogy készítek...
Először vagy huszonöt évvel ezelőtt kóstoltam rántott krumplit. Azonnal a kedvenceim közé került, és készítettem is többször, de már jó ideje nem. Köszönöm, hogy eszembe juttattad.
Hát, hogy engem a párom mióta nyúz ezzel, hogy készítsek neki! Valahol kóstolta, és rettenetesen ízlett neki. Na majd most talán nekidurálom magam...
Még sosem ettem, de azt hiszem valami csodás lehet
néhol étteremben steak mellé valami hasonlót adnak: azt rösztikének hívják; azonos a kettő?
pp: nincs diplomám, első éves voltam csak
Soha nem ettem még ilyent, nagyon finom biztos, kipróbálom hamarosan!
Én sem hallottam még :O
Holnapi menü megvan :D!!!!!!!!!
Köszi!!!!!!
Örülök, hogy elnyerte a tetszéseteket! :)
Péter, nem, a rösztike egy másik krumplis étel. Tulajdonképpen egy tócsni.
Rántott vöröshagymát csináltatok már?nagyon finom eledel!
Pirimami
Megjegyzés küldése