A gözleme, az anatóliai töltött lepény szó szerint mindenki szeme láttára készül, hiszen az asszonyságok a kirakatban ülve sütik - természetesen a nazar amulett védő szeme alatt.
Igazi gyorsétel, köszönhetően annak, hogy a kelt tészta és a töltelék is már elő van készítve.
Tölteléke tetszés szerint lehet sajt, spenót, hús, krumpli, de akár ezek keveréke is. Legnagyobb meglepetésemre a burgonyás változat tölteléke olyan volt, mintha a saját készítésű paprikás krumplimat kóstoltam volna...
Recept legközelebb.
3 megjegyzés:
Köszi a linket, Kedves Palócprovence! :)
Nagyon szívesen! :)
Nyáron volt szerencsém több helyen látni a készítését és persze megkóstolni is. Isteni finom! Legjobban a spenótos-juhsajtos ízlett. :)
Megjegyzés küldése