Hosszú évekig messzi tájakról ábrándoztam. Mára már elfogadtam Simone Weil gondolatát: "Meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk."A Börzsöny lábánál bújik meg kis palóc falum.Itt van az én Provence-om. Palócprovence...

2011. 09. 14.

Gözleme

A gözleme, az anatóliai töltött lepény szó szerint mindenki szeme láttára készül, hiszen az asszonyságok a kirakatban ülve sütik - természetesen a nazar amulett védő szeme alatt.



Igazi gyorsétel, köszönhetően annak, hogy a kelt tészta és a töltelék is már elő van készítve.


Tölteléke tetszés szerint lehet sajt, spenót, hús, krumpli, de akár ezek keveréke is. Legnagyobb meglepetésemre a burgonyás változat tölteléke olyan volt, mintha a saját készítésű paprikás krumplimat kóstoltam volna...


Recept legközelebb.

3 megjegyzés:

TéDé írta...

Köszi a linket, Kedves Palócprovence! :)

Palócprovence írta...

Nagyon szívesen! :)

Rose írta...

Nyáron volt szerencsém több helyen látni a készítését és persze megkóstolni is. Isteni finom! Legjobban a spenótos-juhsajtos ízlett. :)