Újkrumpliból finomabb, de elkészíthető öreg krumpliból is.
Hozzávalók
- 1 kg krumpli
- 2-3 evőkanál (olíva)olaj
- 4 zöldhagyma zöldje
- só
- bors
- chilipehely - elhagyható
A meghámozott (az újkrumplit elég csak alaposan megmosni vagy dörzsiszivaccsal átdörzsölni) és felkockázott krumplit kevergessük 1-2 percig az olajon, sózzuk, majd pici vizet öntve alá (az újkrumpli alól el is maradhat, mert elég magas a nedvességtartalma) fedő alatt pároljuk puhára. Adjuk hozzá az apróra vágott zöldhagyma zöldjét (a fehér részt máshoz felhasználhatjuk), borsozzuk és chilipehellyel megszórva tálaljuk.
Akár főfogás is lehet némi zöldsalátával...
1 megjegyzés:
Gyorsan kimentem a kertbe pár újhagymáért. S már készül is a köret. Kösz. :)
Megjegyzés küldése