Optimális esetben vadon termő gombából készítsük, de ilyen szárazságban a termesztett csiperke is megteszi.
Hozzávalók 6 darabhoz
- 1 csomag (275 g) friss leveles tészta
- 10 dkg juhtúró
- 25 dkg gomba (lehetőleg vadon termő) felszeletelve
- 25 dkg felcsíkozott bacon
- bors
- só - ha szükséges
- 1 felvert tojás
- 1 evőkanál szezámmag
A bacont süssük meg, lecsepegtetve tegyük félre, és a megmaradt zsírban pirítsuk meg a gombát (a keletkező levet főzzük el). Borsozzuk, hagyjuk kihűlni - eddig előre is elkészíthető.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Keverjük össze a sült bacont, a sült gombát és a juhtúrót. A leveles tésztát vágjuk 6 négyzetre, osszuk el rajtuk a tölteléket. Hajtsuk félbe (háromszögbe), egy villával nyomkodjuk jól össze a széleket.
A papucsok tetejét kenjük meg tojással, szórjuk meg a szezámmaggal és 10-12 percig süssük a forró sütőben.
A papucsok tetejét kenjük meg tojással, szórjuk meg a szezámmaggal és 10-12 percig süssük a forró sütőben.
2 megjegyzés:
Ez isteni finomnak tűnik, el is vittem a receptet, köszönöm szépen!
Ó koszi, ezt én is kipróbálom, istenien néz ki. Egyébként néhány hónapja leltem a blogodra, rendszeres olvasód vagyok, tetszik!
Megjegyzés küldése