Ez nem mese, hanem a valóság: a húslevesben főtt zöldségek nem mindig aratnak osztatlan sikert. Érdemes kicsit átfazonírozni őket, például zöldségpürévé. A nem túl bizalomgerjesztő külső finom belsőt takar.
Ebben a pürében csak a fehérek játszanak (szó sincs rasszizmusról, csak a zöldségek színéről van szó), mert a főtt sárgarépát még a kutya is szereti.
Ebben a pürében csak a fehérek játszanak (szó sincs rasszizmusról, csak a zöldségek színéről van szó), mert a főtt sárgarépát még a kutya is szereti.
Hozzávalók
- 4 közepes krumpli
- 2-3 nagyobb fehérrépa
- 1 nagyobb vöröshagyma
- 1 közepes zellergumó fele
- só
- csipetnyi reszelt szerecsendió
- 5 dkg vaj
- tej vagy tejszín - szükség szerint
A főtt zöldségeket pürésítsük a vajjal együtt. Ha szükséges, kevés tejet vagy tejszínt adhatunk hozzá, hogy püré állagot érjünk el. Pici szerecsendió és só hozzáadása után forrón tálaljuk.
A pürének nem kell feltétlenül fehérnek lennie, ízlés és lehetőség szerint más összetételben is készülhet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése