Hosszú évekig messzi tájakról ábrándoztam. Mára már elfogadtam Simone Weil gondolatát: "Meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk."A Börzsöny lábánál bújik meg kis palóc falum.Itt van az én Provence-om. Palócprovence...

2012. 09. 28.

Citromos csirketekercs párolt almával




Hozzávalók

  • 3 csirkemellfilé
  • 2 evőkanál lágy vaj
  • 1 citrom reszelt héja
  • só 
  • őrölt színes borskeverék 
  • alufólia 
a párolt almához:

  • 4-5 savanykás alma
  • 1 evőkanál vaj
A csirkemellfiléket keresztben vágjuk be és nyissuk ki, mint egy könyvet - így  nagyobb és vékonyabb hússzeleteket kapunk. A vajat keverjük ki a fűszerekkel, kenjük a fóliára szorosan egymás mellé rakott húsra.




A rövidebb oldaltól kiindulva szorosan tekerjük fel a húst, szorosan csomagoljuk be a fóliába, jól lezárva a végeket, hogy ne tudjon a vaj kifolyni belőle. Tegyük tűzálló tálba és 180 fokon süssük 35-40 percig.


Közben hámozzuk meg az almákat, magozzuk ki, és vágjuk gerezdekre. Pároljuk meg a vajban és tálaljuk a hústekercs mellé.

1 megjegyzés:

Judit es Corina írta...

Nagyon finomnak hangzik!