Hozzávalók 8 darabhoz
- 1 csomag 8 lapos rétestészta
- néhány evőkanál szmen vagy olaj
- 30 dkg darált hús (bárány vagy marha, esetleg csirke)
- 2 fej vöröshagyma apróra vágva
- 3 gerezd reszelt fokhagyma
- só
- bors
- 1 teáskanál őrölt római kömény
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 1 teáskanál őrölt gyömbér
- 1 teáskanál őrölt pirospaprika
- 2 teáskanál harissa
- 1 kis csokor petrezselyem apróra vágva
- 1 kis csokor koriander apróra vágva
- szezámmag
Eredetileg jóval fűszeresebb, különösen a római kömény dominál, de én egy kicsit visszavettem a fűszerezésén (persze, ízlés szerint emelhetünk rajta).
1 evőkanál szmenen vagy olajon pároljuk meg a hagymaféléket, majd a húst is süssük néhány percig (amíg a színét elveszti), végül fűszerezzük. Hagyjuk kihűlni.
A réteslapokat vágjuk ketté, a szmennel vagy olajjal vékonyan kenjük meg őket és kettesével rakjuk egymásra. A fűszerezett húsmasszából tegyünk a rövidebb oldalukra egy evőkanálnyit, hajtsuk rá a tésztát - először felülről, majd a két hosszabbik oldalról is - végül tekerjük fel.
A tekercsek tetejét is kenjük meg szmennel vagy olajjal és szórjuk meg szezámmaggal. 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt aranyszínűre sülnek. Még forrón tálaljuk.
7 megjegyzés:
Nagyon kis csinosak!!
Hú, ez tök jó, épp a minap vettem hasonlót az egyik mirelitből sokat sütő boltocskában, és azon filóztam, vajon mi lehet a recept, szóval most hála és köszönet, hogy nem kell bénáznom, hanem azonnal megvan a megoldás! Köszi!
Na, ezt tuti ki fogom próbálni, nagyon mutatós...szinte el is tudom képzelni, milyen fincsi lehet! nyamm
Anazar, köszi! :)
Dina, remélem, ízleni fog!
Adél, tényleg finom, feltéve, ha szereted az arab ízeket! :)
Többször olvastam már különbözö könyvekben a köftéröl - most már tudom, miröl olvastam! Köszönöm!!!
Megjegyzés küldése