- 4 evőkanál olaj
- 2-3 gerezd reszelt fokhagyma
- 1-2 chilipaprika (ízlés szerint)
- 50 dkg bőr nélküli csirkemellfilé felkockázva vagy csíkokra vágva
- 1 sárgarépa kis csíkokra vágva
- 1 fej hagyma cikkekre vágva
- 2 szál újhagyma felszeletelve
- 1/2 kaliforniai paprika felcsíkozva
- 1 evőkanál halszósz
- 2 evőkanál osztrigaszósz
- 1 kiskanál cukor
- bors
- maréknyi kesudió
A felforrósított olajba dobjuk a reszelt fokhagymát és a chilit, hozzáadjuk a csirkét és addig keverjük, rázogatjuk, amíg megsül (néhány perc). Beletesszük a zöldségeket, kesut és a szószokat is. Néhány percig még pároljuk.
8 megjegyzés:
pont vettem egy doboz kesudiót, hogy kesudiós csirkét csináljak valamikor :]
Nagyon guszta!
Ez mesés, egyszer ettem valakinél ilyet, de elfelejtettem elkérni a receptjét. Milyen jó, hogy beblogoltad, de lenne egy kérdésem. Mivel lehet kiváltani/helyettesiteni a halszószt, illetve az osztrigaszót, mert kétlem, hogy egy kisvárosi élelmiszerüzletben találnék ilyet.
Most néztem meg a "gyerekkori ízek" receptjeidet, kicsit nosztalgiáztam, mivel hasonló ételeket ettem én is a nagymamáknál.Jól esett kicsit a múltba nézni, kár, hogy így szalad az idő és hol vannak már a nagymamák? Helyes kislány voltál.
Képekért, receptekért, ötletekért is érdemes idejönni. Én nem vagyok gasztroblogos, de szívesen böngészgetek nálatok. Köszönöm.
Reni, köszi! :)
Alíz, nem tudom, hogy szójaszószt lehet-e kapni felétek? Én azzal váltanám ki, meg tennék hozzá egy-két ajókát (ringlit) is, az olajban szétkeverve. Nem lesz pontosan olyan a végeredmény, csak valami hasonló...
Anikó, örülök, hogy nosztalgiázásra csábítottalak és köszönöm! :)
Éva, köszönöm szépen! :)
Megjegyzés küldése