Dani hiányolta a blogról a levendulás sztrapacska receptjét (ha már egyszer palócprovence). Hát, legyen!
Hozzávalók
a sztrapacskához:
- itt olvasható
- ha újkrumpliból készül, akkor + 1 tojás
a fűszeres olajhoz:
- 3-4 evőkanál olaj
- 1 nagy citrom reszelt héja
- 1 teáskanál levendulavirág
- néhány szál kakukkfű
- só
- őrölt fehérbors
a tálaláshoz:
- 20 dkg tehéntúró
Először a fűszeres olajat készítettem el, így a sztrapacska főzése alatt az ízek kicsit összeértek. A levendulával bánjunk csínján, nagyon intenzív ízű, különösen a friss virág.
A sztrapacskát a hagyományos változatához képest egy tojással gazdagítottam, mivel újkrumpliból készült, így egy kicsivel több lisztet is igényelt.
A leszűrt sztrapacskát összeforgattam a levendulás olajjal.
Túróval - ez esetben az enyhébb ízű tehéntúróval - tálaltam, megszórva egy kevés levendulavirággal, kakukkfűvel és reszelt citromhéjjal.
6 megjegyzés:
Ez csodás! :) Még csak nem is hallottam eddig levendulás sztrapacskáról, de nagyon tetszik! :)
:) Talán azért nem hallottál róla, mert én találtam ki! :))
:) Óriási ötlet! Gratulálok! Nekem nagyon bejön! :))
Köszi! :)
Köszönöm a receptet:) Most sikerült megcsinálnom (nincs levendula Lengyelországban), fantasztikusan jó!
Örülök, hogy ízlett! :)
Megjegyzés küldése