Ez a recept nem teljesen
autentikus változata az angolok kedvelt repedezett, citromos, vajas
piskótájának, hiszen három tojás helyett hat van benne. Most
mondhatnám, hogy szándékosan lazítottam a tésztán a több
tojással vagy hogy el akartam használni a felesleges tojásaimat, mert
megérkezett az új szállítmány (igen, már tojásbeszállítóm
is van), de egyszerűen megbízhatatlan volt a memóriám, újra el
kellett volna olvasnom Nigella receptjét. Így végül hat tojással
készült, de nem vált kárára.
Hozzávalók
- 25 dkg puha vaj
- 20 dkg finom kristálycukor + 2 evőkanálnyi a tetejére
- 6 tojás (vagy 3 az eredeti verzió szerint)
- 30 dkg finomliszt
- ½ csomag sütőpor
- 1 citrom reszelt héja és leve
Keverjük ki a vajat a
cukorral és a reszelt citromhéjjal, majd felváltva egyenként a
tojásokkal és egy-egy kanál sütőporral kevert liszttel (így
nem csapódik ki a vaj a tojásoktól). Adjuk hozzá a maradék
lisztet, végül pedig az átszűrt citromlevet.
Töltsük a masszát
gyümölcskenyérformába (vagy egyéb hosszúkás, keskeny formába)
és szórjuk meg a tetejét a cukorral. 170 fokra előmelegített
sütőben süssük 55-60 percig. (tűpróbával ellenőrizzük, hogy
átsült-e).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése