A "panírozzuk be, csak jó sülhet ki belőle" mentalitás nem csak a magyar konyhára jellemző. Egyik új kedvencem a görög konyha - talán kevéssé ismert - egyik gyöngyszeme. Különösen a Kikládokon népszerű a panírozva kisütött bab, ez a laktató előétel.
Hozzávalók
- 2 doboz óriás fehérbab
- 10 dkg liszt
- 2 tojás
- só
- 15 dkg zsemlemorzsa
- a sütéshez olaj
A legegyszerűbb konzerv babot használni, de magunk is megfőzhetjük a beáztatott babot. Saját jól felfogott érdekünkben csak óriás szemű babbal próbálkozzunk (eredetileg is ebből készül).
A panírozás és a sütés a szokásos módon történik: liszt - tojás - zsemlemorzsa hármasa után mehet a forró olajba.
Előételként vagy sörkorcsolyaként, borszánkóként adhatjuk, de remekül illik hozzá a tzatziki, a sült feta és a saláta.
8 megjegyzés:
Kicsit hosszadalmas lehetett a panírozás, de ettől eltekintve nagyon tetszik! :)
Szerintem meg egyszerűbb, mert egy nagy marékkal beledobod egyszerre forgatod, nem úgy mint a húsnál, hogy mindent külön, külön.
Ki is próbálom még ma!
Ez őrült jól hangzik! Tuti kipróbálom!
Itt aztán tényleg be kell vetni a dobozos/zacskós panírozást, de így szerintem hipp-hopp készen is van!
Csodás ötlet, jönnek is vendégek, mekkora meglepi lesz nekik :)
Nyugtass meg ...ó olvasom igen:nem egyenként kell panírozni!
Biztosan pompás, de enyhén szólva macerás egy fogás. De, amilyen őrült vagyok, biztos, hogy ki fogom próbálni.
A látszat ellenére nem annyira macerás elkészíteni (nem szemenként kell panírozni), de azért praktikusabb a nagyobb szemű bab használata.
De jò otlet! A happy hour-hoz tokèletes!!!
Szia
Megjegyzés küldése