Hosszú évekig messzi tájakról ábrándoztam. Mára már elfogadtam Simone Weil gondolatát: "Meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk."A Börzsöny lábánál bújik meg kis palóc falum.Itt van az én Provence-om. Palócprovence...

2010. 07. 27.

Vigadtunk! - Heted7 falatok

Ennyi vigasság előtt - után - közben enni is kellett, amire bőven volt lehetőség a vásártereken.








A vegetáriánusok is változatos harapnivalót találtak a  kemencés langallo, kürtőskalács mellett.


A kolbászok, húsok fatüzelésű tűzhelyeken sültek.




A pisztrángok innen


 ide,


majd ide kerültek.


A szokásos "fesztiválételek" mellett palóc specialitásokat is kóstolhattunk, de akár a spanyol churrost is megízlelhettük.



8 megjegyzés:

Csillagos írta...

Katlan Tóni konyhájával még Szentendrén találkoztunk anno, bizony, nagyszerű falusi főztje van:)
Amúgy mi is készültünk a fesztiválra, de igazság szerint kicsit drágállottuk a napijegyet, és hogy délutántól lehetett venni másnap reggelig... Kisgyerekes családoknak talán jobb lett volna, ha van reggeltől-estig napijegy, a gyerekek nem bírták volna ki az éjjelt... Hát, talán majd jövőre lesz ilyen is:)))

Bodzás Vendégház írta...

Egész fantasztikus felhozatal volt! Ó, de jó lett volna résztvenni! Szívesen végigkóstoltam volna a menüt. Izgalmas lett volna kitalálni, mi illene bele vendéglátásomba...!

Palócprovence írta...

A napijegy reggeltől estig volt érvényes és volt családi jegy is, úgy olcsóbb volt. Tény, hogy nem kevés pénz ezer forint, de pl. a Művészetek Völgyében pont a duplája, azaz 2.000 Ft a napijegy és ehhez jönnek még a kiegészítő jegyek (tudom, ez sovány vigasz).
Majd jövőre! :)

Palócprovence írta...

Bodzazsuzsa, biztosan találtál volna valamit. Ennél bőségesebb volt azért a felhozatal. Nekem a pisztráng ízlett különösen, na meg a churros. :)

Névtelen írta...

Pisztrángot tenyésztenek valahol a környéken? Lehet venni is?
Zsanett

Csillagos írta...

Érdekes, a honlapot néztük egy héttel a kezdés előtt, ahol az állt, hogy a napijegy du. kettőtől másnap reggel 6-ig, - vagy 8-ig, nem tudom már - szól. Igazából az riasztott el bennünket, hogy teszem azt, megvesszük a jegyet 2kor, és 6kor üvöltenek a kicsik, haza kell jönni... így nem nagyon mertük bevállalni!
Nem az 1000 ft-tal van a gond, hanem a fennt leírtak fényében lenne jó esetleg fél napi jegy is:)
De ha tudtuk volna, hogy van reggeltől-estig jegy!!! Biztosan ott lettünk volna... Pláne, hogy a határ túloldalán egy köpésre vagyunk... Majd jövőre...

Palócprovence írta...

Zsanett, igen, Perőcsényben, ahol a kép is készült. Szerintem lehet frissen is venni, nem csak sülve.

Palócprovence írta...

Csillagos, akkor majd jövőre! :)