Hosszú évekig messzi tájakról ábrándoztam. Mára már elfogadtam Simone Weil gondolatát: "Meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk."A Börzsöny lábánál bújik meg kis palóc falum.Itt van az én Provence-om. Palócprovence...

2010. 12. 10.

Diós mézespuszedli


Hozzávalók

  • 28 dkg liszt
  • 14 dkg porcukor
  • 7 dkg darált dió
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál méz
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • a tetejére felezett dió
A felezett dió kivételével a hozzávalókat összegyúrjuk, majd 1 cm vastagra kinyújtjuk a tésztát és kisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A tetejüket vízzel megkenjük, rárakosgatjuk a fél diókat. 


Én most piros diót használtam a díszítéshez, de természetesen a hagyományos dió is tökéletesen megfelel.


180 fokra előmelegített sütőben  kb. 8 perc alatt sülnek meg.


8 megjegyzés:

Paprika&Paprika írta...

Nagyon jòl nèznek ki, biztos finom!

Mónika írta...

Nagyon guszta!
Szánkózás után ki is próbáljuk a lányokkal!
:D
Pogácsa szaggatóm sajna nincs itthon, de gondolom szív alakú formával is ugyanilyen szépségek lesznek...

Mónika írta...

Jelentem, hogy megsütöttük szívecske és fenyőfa formában!
A férjem szerint lehetne egy kicsit édesebb, de a lányoknak és nekem, pont így jó!
:D
Köszönöm a tökéletes és egyszerű (nekem való)receptet!

Palócprovence írta...

Örülök, hogy tetszik! :) Esetleg lehet +1 evőkanál mézet hozzáadni, ha nem elég édes.

Ibolya Sipos írta...

Kedves Parlócprovence! Mint egyik kedvenc gasztro bloggeremét, néhány cikkjét szeretném megosztani a facebook I. Karcagi Mézeskalács csoportban! Amennyiben ez ellenére van, kérem jelezze! Ha nem akkor köszönjük a támogatását, amelyet a rendezvény megszervezéséhez nyújt ezzel!

Palócprovence írta...

Nincs ellenemre, de köszönöm a kérdést. :)

Ibolya Sipos írta...

Egy gyerekcsoporttal összefogva megsütöttük a puszikat! Sok puszi érte, mert nagyon, de nagyon finom!

Palócprovence írta...

Örülök, hogy ízlik! :)