Hozzávalók
- 28 dkg liszt
- 14 dkg porcukor
- 7 dkg darált dió
- 2 tojás
- 2 evőkanál méz
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- a tetejére felezett dió
A felezett dió kivételével a hozzávalókat összegyúrjuk, majd 1 cm vastagra kinyújtjuk a tésztát és kisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A tetejüket vízzel megkenjük, rárakosgatjuk a fél diókat.
Én most piros diót használtam a díszítéshez, de természetesen a hagyományos dió is tökéletesen megfelel.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 8 perc alatt sülnek meg.
8 megjegyzés:
Nagyon jòl nèznek ki, biztos finom!
Nagyon guszta!
Szánkózás után ki is próbáljuk a lányokkal!
:D
Pogácsa szaggatóm sajna nincs itthon, de gondolom szív alakú formával is ugyanilyen szépségek lesznek...
Jelentem, hogy megsütöttük szívecske és fenyőfa formában!
A férjem szerint lehetne egy kicsit édesebb, de a lányoknak és nekem, pont így jó!
:D
Köszönöm a tökéletes és egyszerű (nekem való)receptet!
Örülök, hogy tetszik! :) Esetleg lehet +1 evőkanál mézet hozzáadni, ha nem elég édes.
Kedves Parlócprovence! Mint egyik kedvenc gasztro bloggeremét, néhány cikkjét szeretném megosztani a facebook I. Karcagi Mézeskalács csoportban! Amennyiben ez ellenére van, kérem jelezze! Ha nem akkor köszönjük a támogatását, amelyet a rendezvény megszervezéséhez nyújt ezzel!
Nincs ellenemre, de köszönöm a kérdést. :)
Egy gyerekcsoporttal összefogva megsütöttük a puszikat! Sok puszi érte, mert nagyon, de nagyon finom!
Örülök, hogy ízlik! :)
Megjegyzés küldése