Hosszú évekig messzi tájakról ábrándoztam. Mára már elfogadtam Simone Weil gondolatát: "Meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk."A Börzsöny lábánál bújik meg kis palóc falum.Itt van az én Provence-om. Palócprovence...

2010. 12. 01.

Töltött datolya

A marcipánnal töltött datolya nem csak a Magreb országokban, de a Közel-Keleten is kedvelt desszert. Tunéziában kóstoltam először, barbierózsaszín töltelékkel, de most maradtam a fehéren hagyott marcipánnál. Készíthetjük a hagyományos zöld, de akár vegyes színekben is, ízlés és ételfesték kérdése csak.


Hozzávalók
  • datolya
  • marcipánmassza


Legegyszerűbb készen vásárolt marcipánt használni hozzá, mert így néhány perc alatt elkészül a desszertünk. A datolyák hosszanti oldalát felhasítva eltávolítjuk a magokat, amit marcipánnal pótolunk.


12 megjegyzés:

Bonbon mánia írta...

Nagyon klasszul néz ki,
Én ezt még megfejeltem annyiban, hogy utána csokiba mártottam :-))

4Gyerek írta...

a bloglistámban szereplő kis fotón úgy nézett ki, mintha valami extra hatalmas és különös, spéci csíkozású babszemek lennének. szuper fotó.

Palócprovence írta...

Bonbon mánia, ha már lúd, legyen kövér! :)

Palócprovence írta...

4Gyerek, :D

Eisenstock Ildikó írta...

Ez nekem való vastagon édes csemege. Az meg külön erénye, hogy pillanatok alatt elkészül.

Ditta írta...

Hú ez nagyon ötletes,gyorsan elkészül ,meg gondolom finom is:)

Mammka írta...

Nyami!Hol lehet marcipánmasszát venni?

Palócprovence írta...

Ildikó, ez igazi keletiesen édes csemege! :)

Palócprovence írta...

Ditta, gyors és finom! :)

Palócprovence írta...

Mammka, nagyobb üzletekben, pl. CBA-ban vagy Szamos mintaboltokban, de interneten keresztül is rendelhető, de ne adj isten, otthon is elkészíthető.

Renata írta...

A datolya az egyik kedvencem, ez így aztán édes (íz) a köbön.

Palócprovence írta...

Igen! :D