Hosszú évekig messzi tájakról ábrándoztam. Mára már elfogadtam Simone Weil gondolatát: "Meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk."A Börzsöny lábánál bújik meg kis palóc falum.Itt van az én Provence-om. Palócprovence...
2010. 12. 16.
Konyakos meggy
A konyakos meggy készítésének látszólag nem a december a legoptimálisabb ideje, de ha a fagyasztóban útban van némi lefagyasztott meggy, akkor egyből a december a legoptimálisabb idő erre.
Hozzávalók
80 dkg meggy
50 dkg cukor
2 dl konyak
A meggy még fagyosan kerülhet az üvegbe
a cukorral és a konyakkal együtt. Naponta rázogassuk fel, így előbb-utóbb teljesen feloldódik a cukor és a keletkezett lé ellepi a gyümölcsöt.
2 megjegyzés:
Anyukám készítette ilyet. Nagyon finom. Nagy előszeretettel tette sütibe és házi csokoládéba
Én még a nyáron tettem el ugyanígy, csak rummal. Olyan szépen néz ki az üvegekben, hogy nincs szívem felbontani.
Nem vagyok normális :-)))
Megjegyzés küldése