Hosszú évekig messzi tájakról ábrándoztam. Mára már elfogadtam Simone Weil gondolatát: "Meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk."A Börzsöny lábánál bújik meg kis palóc falum.Itt van az én Provence-om. Palócprovence...

2011. 01. 14.

Gyors vacsora - maradékok fúziója

Van az úgy, hogy sem idő, sem kedv nincs hosszadalmas főzőcskézésre, vagy csak a maradékokat kell eltüntetni. Utóbbi esetben is jó, ha valami MÁS születik a kiindulási ponthoz képest.



Hozzávalók
  • maradék gyros
  • 1 csomag kínai tojásos száraztészta (vagy egyéb tészta)
  • maradék gomashio (szezámsó)
  • chili - ízlés szerint
Főzzük  a tésztát a csomagoláson feltüntetett ideig (az én tésztámnál ez 5 perc volt), szűrjük le és borítsuk az előzőleg kicsit átpirított gyroshoz. Fűszerezzük, forgassuk össze és már ehetjük is.
A gomashioról pedig majd legközelebb...

7 megjegyzés:

m.k. írta...

Majdnem beszerkesztettem a lapunkba a pécsi lakatfalnál készült fotódat -- mert közöltem egy olyan hirt, hogy ay egyik külföldi rendezőt a lakatfal ihlette meg, ebből születik az omnibuszfilmje (tíz rövid részből áll) --, keestem az interneten illusztrációt a lakatfalról, a legjobbat kis is válaztottam, de feltünt, hogy ismerős arc és ismerős jelzés: palocprovence.blogspot..

m.k. írta...

jaj, az előző levelemet ne tedd közzé

m.k. írta...

Nagyon jónak tartom,hogy a maradékok felhasználásához adsz ötleteket.

Palócprovence írta...

Melyiket? Nálam automatikusan megjelenik minden.

m.k. írta...

a pécsi lakatfalnál készült fotód, gomdolom pécsi kiránduláson, vendéglőmustra alkalmával készült, kék blúzban és farmernadrágban állsz a lakatfal előtt. illusztrációt kerestem, beirtam a google keresőbe, hogy lakatfal pécs, s a néhány megjelent fotó között ez is ott volt. a mérete közepes, tehát kisebb illusztrációnak jó,ám amikor lementettem, akkor láttam meg, hogy ismerős ez az arc a blogod profilképéről.

Palócprovence írta...

A kérdés a leveledre vonatkozott.:)

m.k. írta...

végső soron nincs mit törölni a leveleim közül, az jó, hogy a blogod fotója a google keresőben is előkelő helyen van. csak érdekességként irtam meg, hogy rábukkantam.