Hozzávalók
- 20 dkg magos zöld olajbogyó
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál koriandermag kicsit megtörve
- fél citrom héjastól feldarabolva
- néhány kakukkfűág
- 1-2 chili - elhagyható
- olaj (lehetőleg olíva) a felöntéshez
Magozatlan olajbogyót használjunk ehhez a recepthez, mert sokkal jobb ízű, mint az előre kimagozott. Az olajbogyókat szurkáljuk meg vagy nyomjuk meg egy kés lapjával, hogy kis repedések keletkezzenek rajtuk (így jobban átveszik a pác ízét).
Az így előkészített olajbogyót a fűszerekkel együtt tegyük egy lezárható kb. 4 dl-es üvegbe és öntsük fel az olajjal. Lezárva 1 napig szobahőmérsékleten hagyjuk állni, majd hűtőben érleljük 1-2 hétig.
1 megjegyzés:
De jó ötlet!
Megjegyzés küldése