Fűszerezett, érlelt
zsírszalonna, talán így lehet legegyszerűbben megfogalmazni a
pestat di fagagna lényegét. Az olasz konyháról inkább az
olívaolaj használata jut eszünkbe semmint a sertészsíré, pláne
nem a zsírszalonnáé. Ez utóbbira is van azonban példa: ez az
aromás ízesítő.
Szalonna, friss zöldségek
(sárgarépa, zeller, hagyma) és fűszernövények (fokhagyma,
zsálya, rozmaring, petrezselyem) darált keveréke némi sóval és
borssal kiegészítve.
Bélbe vagy üvegbe töltve és hosszas érlelés után
használható fel ízesítésére.
A kiolvasztott szalonna zsírjában megpirított zöldségek és fűszernövények sokféle étel (leves, hús, bab, burgonya, stb.) kiegészítője lehet.
1 megjegyzés:
Ezt nagyon megkóstolnám!!! :)
Megjegyzés küldése