„A tavaszi tekercs a
makro-mikrokozmikus energiát jeleníti meg: formája a földet
szimbolizálja, tölteléke az embert, a kör alakú rizslap pedig az
égboltot. A tavaszi tekercs az ég, a föld és az ember
megbonthatatlan egységét testesíti meg.” (Tien Huu)
Hozzávalók 25 daraboz
- 2 evőkanál szárított mu-err gomba
- 50 g szárított üvegtészta vagy rizstészta
- 200 g csirkemell vagy sertéshús apróra vágva
- 100 g nyers, tisztított óriás garnéla vagy sertéshús apróra vágva
- 3 újhagyma finomra vágva
- 2 gerezd fokhagyma finomra vágva
- 100 g sárgarépa finomra reszelve
- 2 tojás
- só
- bors
- 25 db vietnami kerek rizspapír (16 cm átmérőjű)
a sütéshez:
- bő olaj
a tálaláshoz:
- salátalevelek
- friss fűszernövények (menta, bazsalikom)
- halmártás
Áztassuk be a gombát és
a tésztát langyos vízbe 15 percre, majd szűrjük le. A
gombafejeket szeleteljük fel vékonyra, az üvegtésztát is
daraboljuk 2 cm hosszúra. Keverjük össze kissé lágy töltelékké
a többi hozzávalóval.
A rizspapírokat egymás
után mártsuk egy tál hideg vízbe, tegyük nedves konyharuha közé,
hogy megpuhuljanak. Tegyünk egy teáskanálnyi tölteléket a
lapokra és szorosan tekerjük fel (ha levegő marad benne, akkor
sütés közben felpuffad a tekercs).
Bő olajban süssük 5-6
percig, majd alaposan csepegtessük le. Halmártással és friss fűszernövényekkel, salátalevelekkel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése