Nem igazán fotogén, de a dió-csokoládé-narancs hármasa mindig nyerő.
Hozzávalók
- 24 dkg étcsokoládé megolvasztva
- 15 dkg durvára darált dió
- 3 dkg zabpehelyliszt (eredetileg teljes kiőrlésű liszt)
- 2 nagyobb narancs reszelt héja
- 3 tojásfehérje
- 7,5 dkg barna nádcukor
A diót keverjük össze a liszttel és a narancsok reszelt héjával.
A lágy habbá vert tojásfehérjékhez részletekben adjuk hozzá a nádcukrot, közben verjük tovább, amíg kemény habot kapunk.
Forgassuk bele a diós keveréket, végül az olvasztott csokit.
A masszából tegyünk teáskanálnyi adagokat egy sütőlapra - egymástól kellő távolságra.
175 fokra előmelegített sütőben pontosan 10 percig süssük.
Recept: Stahl Judit
2 megjegyzés:
Ez még fénykép nélkül is isteni! :)
(Egyébként is szeretem a hab-féleségeket!:)))
:)
Megsülve már nem lesz habállagú.
Megjegyzés küldése