Maradék főtt fácánhús
az alapja ennek a fasírtnak. Fűszerezése tetszőleges lehet, most
mexikói fűszerkeverék (chili, cayenne bors, koriander, fokhagyma)
adja az alapját.
Hozzávalók 12 darabhoz
- 40 dkg főtt fácánhús finomra vágva
- 1 lilahagyma apróra vágva
- 1 maréknyi tetszőleges reszelt sajt
- 1-2 teáskanál mexikói fűszerkeverék
- 2 gerezd reszelt fokhagyma
- 2-3 szelet szikkadt kenyér elmorzsolva (csak a bele)
- só
- bors
- 2 tojás
- 20 dkg szalonna vékony szeletekre vágva
A szalonna kivételével
keverjük össze a hozzávalókat formálható, de azért lágy
masszává. Gömbölygessünk belőle 12 gombócot, sorakoztassuk
őket kiolajozott muffintepsibe vagy bármilyen hőálló tálba.
Tegyük a tetejükre a szalonnaszeleteket, majd 200 fokon süssük
addig, amíg megpirul rajtuk a szalonna.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése