A focaccia önmagában is
finom, de némi rozmaringgal ízesítve különösen az, és
egyszerű elkészíteni.
Hozzávalók
- 50 dkg kenyérliszt
- 1 teáskanálnyi só
- 3,5 dl langyos víz
- 2,5 dkg friss élesztő
- 2 evőkanál olívaolaj
a tetejére:
- olívaolaj
- nagy szemű só
- 1-2 szál rozmaring
Az élesztőt morzsoljuk
bele a langyos vízbe, keverjük el benne az olajat is, majd adjuk
hozzá a sóval elkevert liszthez. A simára gyúrt tésztát hagyjuk
a duplájára kelni.
Olajozzunk ki egy közepes
tepsit, egyengessük el benne a megkelt tésztát, kenjük meg a
tetejét olajjal, szórjuk meg a sóval és a felaprított
rozmaringlevéllel.
Melegítsük elő a sütőt
220 fokra, addig hagyjuk még kelni a focacciát, végül süssük
20-25 percig.
Próbáljuk ki más
ízesítéssel is, például aszalt paradicsommal, olívabogyóval,
chilivel, kakukkfűvel, a sor végtelen.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése